Тенденції у декорі вікон 2024 року

Ремонтні та оздоблювальні роботи завершені, а всі меблі знаходяться на своїх місцях? У такому разі далі слід підібрати модні штори, які зададуть настрій приміщенню. Це обов'язковий елемент інтер'єру будинку. Тому до вибору потрібно підходити дуже ретельно.

Від того, наскільки гармонійно поєднуються гардини з іншими деталями внутрішньої дизайнерської композиції кімнати, залежить подальше візуальне сприйняття та комфорт у будинку. Тому ми розповімо, які зараз модні штори, а що краще залишити на наступні сезони.

Модный текстиль для окон

Чому важливо приділити увагу вікнам

Завершеність інтер'єру залежить від оформлення віконних отворів. Текстильні полотна, що закривають квартиру від зайвих очей, та тюлі, що дозволяють променям сонця проникати у приміщення, не втратили актуальності після винаходу жалюзі. Навіть, навпаки, встановивши пластикову конструкцію, люди зрозуміли, що ту естетику, яку подають фіранки, ніщо не замінить.

Текстильні полотна для декору вікон у 2024 році

Модні штори не будуть дивувати багатогранністю, а налаштують на комфорт та затишок. Віддаються переваги стриманим і лаконічним дизайнерським рішенням, які відокремлені в тенденціях сезонів. Тепер не потрібно думати годинами над оформленням, а потім боятися зрушити текстильні елементи, щоб не порушити симетрію. Відійшли на задній план також рюші та волани. Винятком є використання цих елементів у стилях інтер'єру шебі-шик чи прованс. Однак навіть тут декорувати рюшами та воланами слід акуратно і в обмежених кількостях. 

Трендовые шторы

Актуальні кольори та фактури матеріалів для штор

Оскільки в новому році в області дизайну фіранок і портьєр найкращим вибором є мінімалізм, то топ модних кольорів буде очолювати білий. Вітаються також усі його відтінки – від білосніжного до перламутрового. Підійдуть прозорі тюлі, виготовлені з:

  • шифону;
  • павутинки;
  • гіпюру;
  • органзи.

Якщо мета полягає в бажанні підкреслити статус інтер'єру, то рекомендується звернути увагу на бежеве забарвлення або світлі відтінки коричневого. Приглушений колір морської хвилі займе пік своєї популярності. При цьому актуальні як однотонні, так і моделі з мінімальним декором. Такі колірні тенденції стильно виглядають із римським, скандинавським чи японським напрямком. Вікна можна прикрасити текстильними полотнами в австрійському або французькому стилі.

У тренді залишаються такі тони, як:

  • фіолетовий;
  • темно-синій;
  • помаранчевий.

Щоб створити романтичну атмосферу, рекомендується придбати світло-блакитні та персикові матеріали.

Декор та основні напрямки

Найактуальнішим напрямком, який поєднує комфорт та затишок, є комбінування рулонних штор, що забезпечують щільне закриття вікон від потрапляння сонячних променів та сторонніх поглядів з легким тюлем. Якщо хочете додати декору родзинку, то вибирайте градієнтні штори із шифону чи органзи. Це не новий, але актуальний у 2024 році напрямок для віталень, спалень чи кухонь. Любов до градієнта спостерігається вже кілька років. М'які переходи кольорів створюють на модних шторах ефект омбре. Може спостерігатись різкий контраст кольорів або плавний перехід.

Ще однією актуальною тенденцією є ламбрекен. При виборі матеріалів рекомендуємо звернути увагу на:

Переважна світла палітра, завдяки якій, незважаючи на важкість тканини, створюється ефект легкості та невимушеності. Переважно вибираються довгі матеріали, які при навішуванні сягають підлоги. При укладанні створюються вигини та перекіс. Такий варіант підійде під час створення класичних інтер'єрів, для яких не характерна розкіш.

Стильные шторы в детскую


Японські штори для вікон, як ніколи, відповідають тенденціям. Подібні полотна для декору вікон називають панельними моделями. За візуальними ознаками вироби більше нагадують ширму. Вони характеризується мінімалістичним дизайном та лаконічністю. Конструкція складається з кількох шарів, поєднаних між собою загальною концепцією. Як основа використовується льон і бавовна. Відповідно до майбутньої тенденції, полотна можуть бути однотонними або зі східним візерунком.

Робимо висновок

Ми розповіли, які зараз модні штори та як відповідати тенденціям, якщо стежити не лише за формою, а й за кольором. В цілому ж сучасний напрямок у декорі інтер'єру – це легкість, повітряність та простота. Так простір не обтяжується, залишаючись світлим та просторим.

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback