Способи комбінування штор: створюємо стильний дизайн своїми руками

Текстиль на вікнах - важливий елемент інтер'єру, що приносить до будинку нотку затишку. Комбіновані штори з різних видів матерії дозволять відкоригувати освітлення та доповнять загальну картину. Поєднання контрастних відтінків буде доречним, якщо в інтер'єрі використовується кілька кольорів.

Виграшні комбінації

Правильний текстиль допоможе виправити деякі помилки, допущені під час розробки дизайну кімнати. Наприклад, комбіновані фіранки з яскравими кольорами розбавлять пастельні тони і привнесуть в інтер'єр родзинку. Однак у цьому випадку варто додати інші елементи таких самих відтінків: дивані подушки, картини, пуфи тощо.

Комбинирование штор


Підбираючи гардини-компаньйони, враховуйте деякі основні моменти:

  • акцент на візерунку. Малюнок фіранок повинен поєднуватися з орнаментом іншого текстилю, який є у кімнаті. Комбінування полотен з кардинально різним візерунком не завжди є доречним. Для приміщення в дусі провансу підійде варіант із квітковим принтом. У квартирі в стилі hi-tech будуть доречні лаконічні вироби з орнаментами з геометрично правильних ліній;
  • гармонія матеріалів. На північних вікнах виграшно виглядають гардини теплих відтінків, а на південних - фіранки в холодній гамі кольорів. Важкі полотна можна поєднувати з повітряними полотнами, наприклад, жаккардові штори з фатиновим тюлем з аналогічним візерунком. Гармонійно виглядають комбінації гардин з ідентичною структурою плетіння - щільні та напівпрозорі фіранки із лляних волокон;
  • тип тканини. Для виготовлення портьєр найчастіше використовуються зносостійкі та привабливі матеріали: органза, креп-шифон, бавовна з додаванням поліестеру і т. п. Не варто боятися лляних тканин, так як сучасні виробники використовують спеціальні добавки, що виключають усадку матерії, завдяки чому вона при пранні та прасуванні не втрачає привабливості.

Штори-компаньйони можна вивішувати на карнизі, прикріплюючи їх по черзі через один гачок. Найчастіше верхні полотна збираються з обох боків вікна ламбрекенами, петлями, стрічками та іншими способами. Вишукано виглядає драпрі під карнизом. Комбіновані портьєри також можна пошити між собою, створюючи унікальні полотна.

Де можна використовувати фіранки-компаньйони

Світлі тони візуально збільшують простір, тому у маленькому приміщенні варто повісити пастельні штори. Для просторої кімнати можна підібрати темні гардини та доповнити їх напівпрозорим тюлем.

Комбинации штор


Вибір портьєр залежить від призначення приміщення, де вони будуть розміщені:

  1. Для кухні потрібно вибирати текстиль, за яким легко доглядати, оскільки пара, кіптява, запахи їжі досить швидко забруднюють полотно.
  2. У вітальні можна повісити гарні парадні гардини, прикрашені вишивкою, драпіруванням, фестонами, бахромою.
  3. На вікнах у спальні краще розміщувати штори із щільного матеріалу (сатину, жаккарду, оксамиту), який вранці не пропускатиме сліпуче сонячне проміння. Створити затишну обстановку для сну можна за допомогою сучасних гардин-blackout. Штори-блекаут мають багатошарову структуру та щільне плетіння, тому відрізняються підвищеною світлонепроникністю.
  4. Для дитячої варто вибирати фіранки із натуральних тканин.

У великій залі привабливо виглядають масивні багатошарові штори. При виборі гардин для тісного приміщення віддавайте перевагу більш лаконічним та легким варіантам.

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback