Штори в кімнату для хлопчика

Тканини займають одне із провідних місць в оформленні інтер'єру. Історія їхнього використання для прикраси будинку веде історію ще з Стародавнього Єгипту. Оформлення віконних прорізів з'явилося насамперед для захисту і лише з часом стало використовуватися для естетики. Вибір залежить від потреб власника, стилю кімнати, її властивостей, фізичних параметрів. Штори для хлопчика потрібно вибирати з урахуванням віку, інтересів, колірної гами та за його особистої участі.

Значення штор як елемента інтер'єру

Штори з функціональної деталі інтер'єру перетворилися на предмет декорування. Він обов'язково має вписуватися в стилістику приміщення та гармонувати з нею. Фіранки зазвичай займають одну зі стін кімнати і створюють декоративний простір, який самостійно диктує стиль. Виробники пропонують багато видів: роликові, австрійські, римські, японські, фестонні, але їх поділ на види досить умовний. Найпопулярніші моделі – у класичному стилі. Вони підійдуть практично до будь-якого інтер'єру. Для оформлення дитячої кімнати, крім нього, рекомендують такі як кантрі, модерн, етно, хай-тек.

Призначення штор:

  • захист від світла (для сонячної сторони підходять щільні фіранки, для темних приміщень – з легкої, прозорої тканини);
  • декорування (є яскравим елементом, роблять кімнату затишною, підкреслюють стиль).

Головне призначення – розсіювання денного світла, приглушення блиску шибок, надання віконному отвору декоративності.

Штори в кімнату для хлопчика

Що важливо врахувати при виборі текстилю для підліткової кімнати

Штори для хлопчика мають бути не просто якісними, а й відповідати смакам молодого покоління. Перед покупкою текстилю в дитячу кімнату важливо звернути увагу на тканину, її фактуру. Склад матеріалу має бути:

  • натуральним (краще вибирати варіанти з максимальним вмістом природних волокон: льон, муслін, бавовна, бамбук);
  • екологічні (не містити шкідливих, небезпечних речовин);
  • важкозаймистим (для безпеки);
  • міцним (щільні тканини краще експлуатуються, більш надійні, відмінний варіант – штори для хлопчика на люверсах).

У більшості випадків рекомендують вибирати короткі варіанти – вони більш практичні та зручні. Якісне полотно виглядає естетичніше, довше зберігає експлуатаційні характеристики, більш комфортне у використанні. За ним легше доглядати, воно не потребує застосування спеціальних засобів. Бажано не вибирати варіантів зі складним драпіруванням, підхватами, мотузками-тесьомками.

Оптимальні поєднання кольорів та дизайнерські ідеї

Без підбору гармонійної кольорової гами неможливо створити базу для гарного та комфортного інтер'єру. Поєднання кричучих або нейтральних тонів може погіршити його, зробити безликим, але при вдалому доборі – стати яскравим акцентом. Дизайнери не рекомендують вибирати штори для хлопчика в тон стін, але можна обіграти колір текстилю та меблів, декору, оздоблення. Найчастіше підлітки воліють максимально природні тони: зелений, синій, помаранчевий, фіолетовий. Колорит буває теплим (відтінки вогню) або холодним (води та неба). Кольори з різних категорій легко поєднуються – зелені фіранки з коричневим, жовтим малюнком, червоні – із сріблясто-сірим. У дитячу кімнату краще не вибирати контрастні кольори, а віддати перевагу відтінкам однієї гами. Важливо уникнути перенасиченості, врахувати, що під впливом світла вони можуть змінюватись.

Цікаві дизайнерські ідеї для оформлення:

  • римські, рулонні штори;
  • жорсткі ламбрекени;
  • асиметрична форма;
  • стилізація під тварин;
  • зображення пейзажів, оригінальні принти.

Краще, якщо штори для хлопчика матимуть простий, нехитрий дизайн, потрібно уникати великої кількості збірок, рюшів, бантиків. Можна придбати однотонні варіанти з оригінальним принтом на тему абстракції, спорту, графіті, моря, музики. Такий підхід є особливо актуальним, якщо кімната оформлена в тематичному стилі. Краще, щоб малюнки на тканині були дрібними та візуально не стали головним акцентом.

Правила вибору фіранок хлопчику

Перед покупкою важливо врахувати не тільки обсяг, гаму, а й вплив кольору на психіку, настрій та працездатність. Найактивнішим вважають червоний, він найкраще підходить для вітальні, кабінету, кухні. Для дитячої кімнати можна вибрати жовтий, помаранчевий, зелений, синій, блакитний, фіолетовий.

Придбавши штори для хлопчика, звертайте увагу на:

  • відтінок;
  • склад матеріалу;
  • особливості догляду;
  • дизайн;
  • гармонійність з інтер'єром.

Перед прийняттям остаточного рішення варто піднести тканину до вікна та оцінити колір, щільність на сонці. Важливо також вивчити інформацію про виробника, дані на бірці, рекомендації щодо догляду.

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback