Дизайн штор для вітальні: гарне оформлення вікна

Вітальня є тією кімнатою, де люди відпочивають увечері, приймають гостей та організовують застілля. Подивившись на це приміщення, гості можуть багато сказати про характер господаря будинку та його смакові уподобання. Щоб у них склалося гарне враження про людей, які проживають у приміщенні, слід красиво облаштувати вітальню.

Для цього потрібно подбати про покупку не тільки гарних меблів, а й штор. Ці вироби створюють у залі максимально сприятливу обстановку та перетворюють її. З їх допомогою можна запобігти попаданню прямих ультрафіолетових променів у приміщення. Особливо уважними до вибору цих елементів декору слід бути людям, які проживають на першому поверсі, і тим, у кого зал розташований на сонячному боці.



Дизайн штор для вітальні безпосередньо залежить від стилю виконаного ремонту в кімнаті та індивідуальних смакових уподобань господаря будинку. Дизайнери стверджують, що стилі бувають такими:

  • традиційними (класичними);
  • этнічними;
  • сучасними.

Класичний дизайн штор для вітальні

Класика завжди залишається на вершині популярності. Традиційні штори є довгими спадаючими полотнами, прикрашеними ламбрекеном. Завіси, як правило, з обох боків збираються за допомогою прихватів, які виконують як практичну, так і декоративну функцію. У традиційному комплекті також може постачатися гардина, виготовлена із застосуванням тонкої прозорої тканини. Дизайн штор для залу в класичному стилі передбачає таке:

  • ретельну продуманість кожного елемента;
  • гармонійність поєднань кольорів;
  • стриманість та витонченість;
  • точність пропорцій.


Щоб ці елементи декору гармонійно доповнили класичний стиль, важливо звернути увагу на колірний відтінок. Не допускається використання яскравих відтінків. Для традиційного стилю підходять вироби, що мають пастельну та стриману колірну гамму. Найбільш практичними вважаються моделі штор для зали персикових, кремових, бежевих, сірих тонів. Така кольорова гама нейтральна, завдяки чому ці предмети декору гармоніюватимуть зі шпалерами або фарбою будь-яких відтінків.

Зараз серед шанувальників розкішного дизайну величезний попит мають штори з візерунками. Справді, вони виглядають красиво та оригінально, але, на жаль, такі моделі підходять для розміщення не в усіх залах. Їх не варто вибирати в тому випадку, якщо шпалери різнокольорові.

Увага! Оформлення вікна у вітальні багато в чому залежить від її габаритів. Щоб збільшити висоту стелі візуально, рекомендується звернути увагу на однотонні фіранки або вироби, прикрашені дрібним малюнком. Для просторих залів підійдуть штори з великими візерунками. Дуже ефектно в класичних вітальні виглядають фіранки, доповнені золотими або срібними нитками. Такі моделі наголошують на статусі зали як основної складової будинку.

Римський та грецький стилі - ознака багатства та аристократизму!

На особливу увагу заслуговують римський і грецький стилі. У першому напрямі переважають стриманість, симетрія, строгість, рівновага. У цьому випадку досить доречними стануть гардини, виконані в золотих тонах. Бахрома і кручені шнури з ниток, у свою чергу, зроблять інтер'єр залу багатим.

Що стосується грецького стилю, то він передбачає відчуття міри, легкість та елегантність. Гарні штори для зали повинні складатися з холодних тонів та легких тканин. Основні кольори – відтінки синього, строгий білий, лимонний, зелений. Порада! Підкреслити декор вікна можна за допомогою штор синього чи блакитного відтінків. Вони можуть доповнюватись контрастним кантом.

Які вибрати гарні штори в зал у стилі бароко та ампір?

Характерними рисами стилю бароко є урочистість та королівська велич. Найкрасивіші штори для залу виконуються із використанням розкішних тканин. До них належать жаккард, оксамит, шовк. З цими предметами декору дуже красиво виглядають карнизи золотого чи срібного кольору. Як стильне доповнення можуть застосовуватися ламбрекени з бахромою та шикарними бантами.


Ампір сподобається шанувальникам військової романтики. Як прикраса можна використовувати раритетну зброю. До вибору штор також варто поставитись відповідально. Для цього напряму підходять вироби світлих тонів (білого, кремового, рожевого). Ідеальним рішенням цього стилю є французькі штори. Тяжкі портьєри з парчі, оксамиту створять у кімнаті атмосферу урочистості. Такий декор штор сподобається навіть найвибагливішій людині.

Яким має бути сучасний дизайн штор у зал?

Сучасний дизайн штор сподобається любителям новомодних напрямків мінімалізм, поп-арт, хай-тек, ар-деко. До вибору таких виробів їм потрібно поставитися з особливою серйозністю. Під час купівлі елементів декору важливо дізнатись корисну інформацію про особливості кожного сучасного напряму. Саме таким чином можна зробити оформлення вікна у залі неповторним.

Про поп-арт

Стильовий напрямок поп-арт передбачає демонстрацію продуктів масової культури. Одним із головних його принципів є повторення, тому людина може сміливо використовувати покривала та подушки з таким же принтом, що й на шторах. Для цього стилю підходять фіранки, що мають максимально яскраву, неонову колірну гамму. Дизайн штор у вітальні, ремонт у якій виготовлений у стилі поп-арт, може передбачати графічний принт у вигляді стилізованого образу. Дуже красиво у таких залах виглядають фіранки з органзи. Цей матеріал не тільки красиво виглядає, але і є простим щодо догляду.



Ар-деко

Ар-деко є унікальним стилем, в якому гармонійно поєднуються дорогі елементи. Його обов'язково оцінять шанувальники розкоші. Його складно уявити без предметів інтер'єру, для створення яких застосовувалися лише натуральні матеріали. Яким же має бути сучасний дизайн штор для вітальні? Для кімнат у такому новомодному стилі підходять штори, виготовлені із застосуванням благородних тканин. Вони можуть мати різні колірні рішення - від золотого і до відтінку слонової кістки. Чорно-біла гама також вітається.



Хай-тек

Щоб вибрати гарні штори в зал, ремонт у якому виконаний у стилі хай-тек, важливо враховувати те, що цей напрямок передбачає використання металу та скла. Найбільш виграшними в даному випадку вважаються моделі, що мають чітку прямокутну форму і нейтральні холодні відтінки. Щоб створити хитромудрий дизайн вікна в вітальні, рекомендується придивитися до виробів срібного, небесного, сірого або білого кольору. Для цього стилю підходять гладкі тканини без принтів або з лаконічним контрастним зображенням.

Мінімалізм

Небагато меблів та предметів декору – головна відмінна риса цього сучасного напряму. Як правило, йому віддає перевагу молодь. Щоб красиво оформити вітальню в даному стилі, потрібно розуміти, що для нього підходять далеко не всі види штор. Любителям цього напряму варто відмовитися від купівлі завіс з оксамиту або арчі.



Яким же має бути дизайн штор у зал? По-перше, важливу роль відіграє фактура виробу. Воно не повинно опинитися в центрі уваги. По-друге, під час покупки штори у стилі мінімалізм варто враховувати її колір. Для цього напряму підходять елементи декору, виконані у стриманих відтінках з величезним переважанням білого. Контраст, у свою чергу, може бути створений за допомогою сірого або бежевого тонів. Порада! Дуже красиво і незвичайно в інтер'єрі виглядає гардина на два вікна. Вона візуально збільшує площу зали, а також робить її дизайн оригінальним.

Красиві штори в етнічному стилі

Етнічний стиль має на увазі застосування елементів мистецтва та мотивів інших країн. Його можна назвати найбільш екзотичним, оскільки він є рідкістю у сучасному інтер'єрі віталень. Зараз популярністю користуються японський, китайський, індійський, марокканський, скандинавський мотиви. Щоб гарно оформити зал, важливо знати таке:



1. Східний стиль передбачає застосування пишних драпірувань. Для цього напряму підходять штори, виконані з легких і приємних на дотик тканин. Як правило, вони доповнюються хитромудрими візерунками, що символізують традиції сходу. Якщо, наприклад, шпалери кольорові, тоді варто вибрати однотонні моделі штор. Доречними будуть вироби, виконані в яскравій кольоровій гамі.

2. Скандинавський стиль потребує легкості та простоти. Для оформлення зали рекомендується придбати штори, виготовлені з льону або бавовни. Такі матеріали, по-перше, натуральні. По-друге, вони невибагливі щодо догляду. Найкрасивіші штори для вітальні - це ті, що пропонуються в ніжних тонах (блакитному, бежевому, рожевому, білому).

3. Щоб створити інтер'єр у африканському стилі, рекомендується вибирати фіранки натуральних сонячних тонів. Вони можуть доповнюватись оригінальними малюнками з імітацією шкіри тварин.

4. У японському стилі мають бути стриманість і строгість. Для створення такого ефекту варто звернути увагу на однотонні штори.

Поради щодо вибору штор. Як виконати гарне оформлення вікна у залі?

Наразі пропонуються різні види штор. Щоб віконний отвір виглядав красиво, слід дотримуватися таких правил:

1. Дані елементи декору повинні бути або світлішими, або, навпаки, темнішими за стіни. Інакше вони будуть непомітними.

2. Під час купівлі штор важливо правильно розрахувати метраж тканини. При визначенні кількості матеріалу важливо зважати на те, що в кімнатах під вікнами розміщуються радіатори.

3. Якщо віконний отвір знаходиться на південній стороні, тоді варто вибирати щільніші штори. Вони створять у залі комфортну атмосферу і запобігають прямому потраплянню ультрафіолетових променів.

4. Фактура тканини повинна відповідати меблям, чохлам для подушок, покривалам.

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback