Бамбукові штори

Вікна прийнято прикрашати тканинними фіранками, але останнім часом набирають популярності бамбукові штори. Такі вироби легкі, красиві та екологічні. Вони захистять кімнату від сонячних променів, але при цьому пропускатимуть достатньо світла.

Бамбукові штори

У чому особливості

Фіранка являє собою сплетення тонких бамбукових смужок в полотно. У ході виготовлення виходить унікальний природний рисунок.

Бамбукові штори мають низку переваг:

  • вологостійкість. Завдяки цій властивості можливе використання у ванній або на балконі;
  • антистатичність. На виробах не накопичуються бруд та пил. Це дає можливість скоротити час на догляд - іноді протирати вологою ганчірочкою;
  • стійкість до ультрафіолетових променів. Завіса не вицвітає, тому її можна вішати на південні вікна;
  • легкість. Фіранки мало важать. Вони підходять для прикраси вікон складної форми або тих, над якими важко закріпити карниз;
  • екологічність. Бамбук є безпечним для здоров'я. Штори можна вішати у дитячих кімнатах;
  • невибагливість. Вироби не потребують особливого догляду;
  • довговічність. Полотно із бамбука не псується під впливом часу. Волокна трохи потемніють – це максимум, що може статися;
  • великий асортимент відтінків. Це дозволяє підібрати вироби під будь-який інтер'єр.

Бамбукове полотно має різне плетіння. Його щільність впливає на світлопроникність. Але ніяк не позначається на повітропроникності, що дозволяє створити в приміщенні сприятливий мікроклімат.

Фіранки вважаються універсальними. Вони підходять до будь-якого інтер'єру. Особливо добре виглядають у приміщеннях, які оформлені в етнічному чи східному стилі. Єдиний аспект – штори не підходять для традиційного інтер'єру.

Є деякі мінуси. Бамбуковий матеріал вбирає запахи, тому при використанні на кухні має бути витяжка.

Сфера використання

Бамбукові штори поділяють на дві категорії: горизонтальні та вертикальні. До першої належить кілька видів фіранок – ролети, римські та японські.

Особливість рулонних виробів у цьому, що вони згортаються по нижньому краю. Утримуються за рахунок пружинного механізму чи регулюючого шнурка. Ролети прийнято використовувати у приміщеннях, вікна яких виходять на сонячну сторону. Фіранки досить щільні, тому забезпечують прохолоду та помірну темряву.

Важливо враховувати, що ролети не закріплюються на віконній рамі. Над прорізом має бути хоча б 20 сантиметрів для кріплення на стіну або до стелі.

Римські штори – це полотно, яке виготовляється із спресованих тростин. Особливість у тому, що переплетення джутове. Кріплення – на карнизі. Уздовж завіси – стрижні, що утворюють складки. Знизу є обтяжувач, щоб утримувати форму. Основна перевага – можливість регулювання ступеня проникнення світла. Підходять для маленьких вікон та невеликих приміщень.

Японські штори – це кілька шарів тканини, декорована бамбуком. Рівень закритості регулюється планкою на нижньому краї. Виглядають мінімалістично та лаконічно. Підходять для офісів. Часто застосовуються для дверних отворів як перегородки та ширми.

Вертикальні штори використовують для зонування приміщення. Особливість у тому, що фіранки виготовляються із шліфованих стебел. Елементи конструкції бувають двох типів: фіксовані та рухливі. Вертикальні полотна часто використовуються для закриття входу в альтанку.

штори бамбук

Поради по догляду

Бамбукові штори можна чистити пилососом, ганчірочкою з м'якої тканини або щіточкою для пилу. Дозволяється протирати фіранки вологою губкою. Але важливо не переборщити. Полотно не можна рясно мочити у воді.

Не рекомендується використовувати хімічні засоби. Вони зіпсують полотно, можлива зміна кольору фарби.

Важливо дбайливо ставитись до підйомного механізму. Не варто робити різких рухів під час керування. Не можна смикати за нижню планку, щоб опустити штори. Це призведе до того, що фіранки висітимуть нерівно. Також є ризик поломки усієї системи. Важливо періодично змащувати підйомний механізм.

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback