11 порад як підібрати тканину для штор

11 порад як підібрати тканину для штор

Здавалося б, сьогодні на ринку текстилю така величезна різноманітність тканин для штор, що знайти потрібну матерію не складає ніяких труднощів. Однак така велика пропозиція тканин робить вибір досить непростим. Що робить вибір штор складним? Це поєднання, гармонія штор та гардин з іншими елементами інтер'єру. Ми пропонуємо вам кілька правил щодо підбору штор для вікон. Ці правила не є обов'язковими, ми сподіваємося трохи спростити ваш вибір.

  1. При купівлі тканини не керуйтесь ціною. Тканина не повинна вам подобатися сама по собі, вона повинна вам подобатися в конкретній кімнаті в готовому, конкретному стилі. Часто буває так, що не дорогі синтетичні тканини, це найкращий вибір.
  2. Так і при виборі матеріалу для штор, потрібно врахувати структуру тканини, її щільність, колір, малюнок, до загальної картини кімнати, враховуючи її розміри, висоту стель, освітлення тощо.
  3. Найбільш гармонійними матеріалами, за будь-якого інтер'єру, вважаються однотонні тканини. Вибираючи однотонну тканину, вам залишається визначитися з її фактурою та кольором.
  4. Тканини з малюнком, вимагають конкретної тематики, розміру малюнка, у зв'язці зі стилем меблів та графікою підлоги або його візерунком.
  5. Не варто поєднувати кілька різних малюнків в одній кімнаті, від цього воно виглядатиме безглуздо.
  6. Колір тюля можна поєднувати, за кольоровою гамою, з кольором стін, зробивши вибір лише у бік світлішого або темнішого.
  7. Вертикальні смужки, візуально, збільшують висоту стель, а горизонтальні – роблять кімнату ширшою.
  8. Великий і яскравий малюнок доречний у великих, просторих кімнатах.
  9. Вважається модним використання двох прозорих тюлів з контрастним забарвленням.
  10. З легких штор просто зробити незвичайну та несподівану композицію.
  11. Зробіть інтер'єр розкішним та дорогим, опустивши грубі штори на підлогу.

Це, звичайно ж, далеко не всі рекомендації, для підбору тканини для штор. Ми ще багато говоритимемо про це, і розглядати кожен вид тканини, окремо, вивчаючи їх характеристики і властивості. Але ми сподіваємося, що ці 11 порад трохи наштовхнуть вас на правильний вибір.

Дивіться також:

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback