Як штори можуть прикрасити спальню

Від вибору штор в спальні залежить загальний вигляд кімнати. Можна як прикрасити кімнату, навіть якщо вона не блищить новими меблями або дорогими дизайнерськими шпалерами, так і зіпсувати загальне враження від неї. Залежно від побажань власника кімнати, зробленого ремонту, загального інтер'єру і навіть освітленості залежить вибір конкретної моделі. Так само дуже важливо вибрати правильну плитку, так як за нею набагато легше доглядати і робити прибирання. Це може бути тюль або важкі драпірування. Якщо кімната погано освітлена, то краще вибрати легку прозору тюль, а якщо хочеться більше тіні в кімнаті, тоді слід звернути увагу на щільні штори.

шторы в спальню

Вибір матеріалу

Перед покупкою штор або замовленням їх пошиття в ательє слід визначитися з матеріалом. Все частіше покупці зупиняють свій вибір на натуральних тканинах, таких, як льон, бавовна, джут і т.д. За допомогою таких штор можна оформити спальню в еко-стилі. Але слід враховувати, що штори з таких тканин не піддаються драпіровці.

Синтетичні тканини дають більше простору для фантазії. Будь-які складки, драпірування, незвичайний крій - все це можливо з такими тканинами. Крім цього, їх перевагою є те, що такі штори не мнуться і не вигоряють на сонці.

Форма штор

Не менше значення має і форма штор. Шикарний інтер'єр з дорогими меблями і перськими килимами прикрасять французькі штори, для пошиття яких використовуються елітні тканини, такі як атлас, шовк, органза і т.д. Французькі штори довгі. Схожі на них за складом тканини та пошиття англійські штори, однак вони значно коротше і досягають тільки до підвіконня.

Більш універсальною і підходячою під безліч інтер'єрів є англійська штора. Вона являє собою рівне довге полотно, що опускається і піднімається за допомогою спеціального механізму. До карнизу кріпиться липучками велкро або зав'язками.

шторы в спальню

Прикраса штор в спальні

Красиво підібрані елементи декору, такі, як ламбрекен, підхоплення, джабот або китиці здатні прикрасити навіть недорогу штору і надати кімнаті атмосферу затишку і романтичності.

І не потрібно забувати, що зараз в моді фьюжн, іншими словами, поєднання непоєднуваного. Так що не бійтеся експериментів і створюйте інтер'єр спальні на свій розсуд!

шторы рогожка
icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback