Види тканин для гардин

Ідеально підібрані гардини здатні змінити будь-який інтер'єр. Струмуючі завіси роблять кімнату особливо затишною, якщо гармонують із загальною обстановкою. Стиль, фактура, колір, дизайн - основні критерії, на які варто спиратися, купуючи тканину для гардин. Як не помилитися у виборі та врахувати усі моменти, спробуємо розібратися.

Що таке гардини і з чого їх шиють

Градини є легкими прозорими або напівпрозорими фіранками – це можна побачити на фото у відповідному розділі сайту. Вони можуть бути самостійним обрамленням вікна або в тандемі з щільними шторами, портьєрами, ламбрекенами. Випускаються тканини для гардин натуральні, синтетичні, суміші.

Льон. Як правило, це матеріали світлих відтінків, які переносять багаторазове прання.

Тюль льон

Бавовна. Відрізняється зносостійкістю, бавовняні вироби не линяють, після прання не деформуються.

Органза. Повітряні, прозорі тканини для гардин досить популярні. Завдяки поєднанню тонкості та жорсткості на завісах виходить створювати гарні складки. Матеріал може бути матовим, блискучим, його прикрашають вишивкою, печаткою, у декоративних цілях використовують технологію перфорування.

Тюль. Виготовляється з бавовни чи шовку. Виготовляється гладка тюль, сітчаста, мереживна.

Вуаль. Практичному матеріалу з матовою поверхнею властива м'якість, напівпрозорість. Якщо важлива хороша світлопроникність, можна придивитися до мікровуалі.

Шифон. Його цінують за міцність, довговічність, привабливий вигляд. Шифон добре поєднується з багатьма видами тканин, добре драпірується.

Тканина для гардин та її поєднання зі стилем інтер'єру

Золоте правило оформлення інтер'єру – уникати перевантаженості у всіх деталях, у тому числі оформлення вікон.

Якщо гардини планується комбінувати з портьєрами, не варто підбирати обидва варіанти з яскравим малюнком або яскравим принтом. Краще придбати однотонну тюль, до неї різнобарвну щільну штору, і навпаки.

Потрібно приділити увагу фактурі та складам виробів – синтетичні матеріали погано поєднуються із натуральними.

Принти та візерунки на гардинах повинні відповідати загальній концепції приміщення. Якщо на шпалерах квіти, штори з геометричними фігурами виглядатимуть недоречно.

Тюль з квітами

Для мінімалістичних інтер'єрів рекомендовані стримані однотонні гардини білого кольору, пастельних, сірих, коричневих тонах. Кантрі тяжіє до всього натурального, тому бавовняні та лляні фіранки підійдуть оптимально. Що стосується малюнків – у пріоритеті флористична тематика, клітина та смужка.

Золоті нитки, розкішна вишивка, східні мотиви, багато кольорів та орнаментів притаманні ар-деко. Штори повинні бути обов'язково довгими, навіть у кухні. Немеркнуча класика – це дорого та вишукано. Тут доречна однотонна гардина, а якщо з вишивкою, то в єдиному кольорі з тканиною. Доповненням до них є щільні розсувні портьєри з вензелями, одно- або дворівневі ламбрекени, бахрома, шнури з кистями. Для просторих приміщень прийнятні різні кольори, зокрема темні. Для невеликих кімнат доцільні пастельні відтінки.


Смотрите также:

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback