Вибираємо штори для балкону

У сучасних квартирах балкони часто облаштовують, а також роблять придатними для комфортного проведення часу. Для захисту простору від сонячних променів досить часто використовують оригінальні штори. Крім основної, добре підібрані вироби також несуть декоративну функцію.


Особливості вибору штор для балкону

Для гармонійного оформлення балконного інтер'єру штори тюль слід підбирати правильно. У процесі вибору рекомендується враховувати такі фактори:

  • розміри балкона;
  • вид його оздоблення;
  • на який бік виходить балкон (сонячний або тіньовий).

Якщо вікна виходять на північ, доцільно застосовувати світлі тканини (тонкі). Це може бути капрон, органза, а також тюль. На балконі, що виходить на південну сторону, доцільніше розташовувати штори, виготовлені із щільних тканин. Конструкція завіс, гардин повинна бути рухомою. У цьому випадку можна регулювати затемнення приміщення з урахуванням погоди.

У зв'язку з тим, що площа балконів зазвичай невелика, у більшості випадків застосовують завіси невеликих розмірів, що трохи прикривають підвіконня. Вироби можуть прикрашати всілякі об'ємні доповнення та рюші.

Вибір кольору, фактури штор для балкону

Тюль, штори для балкона можуть бути різного кольору, фактури. Вибір в цьому випадку залежить від дизайну балкона. Крім того, існує низка нюансів, які рекомендується враховувати:

  • темні тканини прогріваються на сонці сильніше, на відміну світлих;
  • завіси світлих відтінків дозволяють збільшити розміри приміщення;
  • фіолетові, сині відтінки створюють відчуття прохолоди, а пісочні тони – тепла;
  • полотно, покрите дрібним візерунком, здається більше, ніж матеріал із великим візерунком;
  • ширина кімнати збільшується візуально, якщо лінії на матеріалі розташовані вертикально.


Широкий асортимент красивих, невибагливих у догляді тканин дозволяє підібрати найкращий варіант. Грамотно підібрані штори здатні наголосити на красі оформлення, вишуканості невеликого приміщення. Вибираючи фіранки на балкон, потрібно враховувати, що вироби вимагають частого догляду (прання, чищення, прасування).

Дивіться також:

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback