Як правильно прати тюль

Завіси виглядають красиво, елегантно та оригінально в будь -якому інтер'єрі. Вони створюють відчуття легкої, чистоти та повітряності. Для того, щоб тюль завжди радував своєю красою, важливо належним чином піклуватися про такий продукт.

Якою повинна бути температура води?

Це питання дуже делікатне, адже ми говоримо про делікатну тканину. І вона, як ви знаєте, "не любить" високі температури. Ідеально підходящою для тюлю, буде 30-40 градусів. Хоча також є штори з комбінованих тканин, які включають поліестер та бавовну. На ярлику таких продуктів, як правило, виробники вказують на умови догляду. Їх рідко можна прати у воді, температура якої досягає 60 градусів.

Тюль

Прання вручну: декілька важливих правил

Перед тим, як прати тюль, його потрібно струсити від пилу. Далі, гардини треба замочити протягом 1-2 годин у теплій воді з порошком або содою з розрахунком столової ложки засобу на відро води. Далі вручну обережно прати тюль, не терти, не скручувати і не віджимати. В іншому випадку можуть утворюватися потертості, і тому тканина набуде пошкодженого і неохайного вигляду.

Після прання тюль потрібно ретельно прополоскати, змінюючи воду кілька разів. До речі, деякі домогосподарки, щоб досягти сліпучої білизни тюлю, додають у воду кілька столових ложок оцту. В кінці полоскання тюлю не витискають руками, а акуратно розвішують у випрямленому вигляді для стікання води.

Тюль льон

Прання тюлю в автоматичній машині

Прання тюлю в автоматичній машині, як правило, простіше і не викликає великих проблем для домогосподарок. Однак слід пам’ятати, що це все ж таки виріб із делікатної тканини, і тому для того, щоб зберегти її білизну та красу, слід дотримувати певний алгоритм дій:

  • По-перше, тюль повинен бути поміщений у спеціальній сумці для прання ніжних тканин. Це не дозволить йому заплутатися. Якщо такої сумки немає, то ви можете використовувати звичайну наволочку. Важливо, щоб вона була однотонна біла і чиста.
  • Далі вибираємо порошок. Ідеально підійде гель, або порошок для бережного прання.
  • Якщо вам потрібно відбілити тюль, то ви можете використовувати кілька мілілітрів миючого засобу, що включає відбілювач.
  • Режим прання має бути обраний щадним або делікатним. Основна їхня відмінність - це менша тривалість циклу, а також мінімальні оберти віджиму, або взагалі без нього.
  • Не буде зайвою і опція додаткового полоскання. Це дозволить видалити усі залишки миючого засобу з продукту.

Дивіться також:

icon_chat icon_teleg icon_viber icon_mes icon_whatsapp icon_callback